Start 2 run

Verschillende atletiekclub organiseren start 2 run sessies. Ga nu op zoek naar een ideale locatie!

Meer info ›

Programma / Campagne

Doe mee! Kijk regelmatig naar de aankomende sportactiviteiten.

Bekijk hier het volledige programma ›

Iedereen Atleet werd in 2014 gelanceerd door de Belgische atletiekbond (KBAB). We hebben een Vlaamse vleugel (Vlaamse Atletiekliga) en een Waalse vleugel (LBFA).

Om de atletiek in het algemeen meer in de kijker te zetten werd gestart met de campagne Iedereen Atleet. Samen met steun van enkele sponsors: Crelan en Joker + konden we deze campagne opstarten.

 

De federaties staan in voor de organisatie van competities, het aanbieden van een recreatief programma, het organiseren van promotionele activiteiten, het opleiden van trainers en juryleden en het ondersteunen van de werking van de ruim 130 verenigingen. Samen tellen de federaties zo’n 50.000 actieve leden waarvan 2/3 in Vlaanderen en 1/3 in Wallonië.

Binnen het competitief luik onderscheiden we in de winter de veldlopen en de indoorwedstrijden, in de zomer de pistewedstrijden. Het hele jaar door worden joggings en wegwedstrijden georganiseerd.

Op recreatief vlak organiseren we al meer dan 10 jaar Start 2 Run cursussen over heel Vlaanderen en sinds 2014 werd een nieuw programma FitFree opgestart. Met dit aanbod trachten we ook de minder competitief ingestelde sportbeoefenaars actief te houden.

Onze partners